HUN - hangok


Hűség, Bátorság,Kitartás!
MENÜ

Vásárlási tanácsadó

További cikkek, írások>>>

 

AJÁNLAT kispénzűeknek is!

 

 Egy jó kis hely arra, hogy OLCSÓ, jó termékekhez jusson. Nem csak új, de használt, újszerű, retró és egyéb termékeket is vásárolhatunk ezen a web helyen. Olyan mint egy jó kis piactér, igaz alkudni nem lehet, dew nem is kell rá gondolni, mert itt az új áruk is mindig AKCIÓSAK!

 

Vásárlási tanácsadó!

- avagy segitsünk egymáson és  az Isten is megsegít!

Magyar Karácsony

Gondolatok az ünnepi bevásárlások előtt

Sok - sok tippet hallani ki, hol, mikor, mit vásároljon kedvező áron. Csak ezekhez az ajánlatokhoz ritkán teszik hozzá, hogy a vásárlásainkkal olyan üzleteket, áruház láncokat támogatunk, akik alig - alig hoznak hasznot az országnak és hozamuk 99% -át kimenekítik az országból. Helyette kapunk egy nagy trágyadombot, szeméthalmazt.

 

Egy hét alatt széteső cípőt, kukacos esetenként penészes húst. - Ha hús egyáltalán. Különböző pépesített mócsingok kerülnek az ünnepi asztalokra, s fordult már nem egyszer elő, hogy emberi fogyasztásra alkalmatlan kutyaszalámikat adtak el a hiszékeny embereknek.

A műszaki cikkek többségéről már nem is beszélve, aminek legalább 90 % -a Kínai gagyi árú. "ÓCSÓNAK  ócsó" de nem európai embernek való.

A fentiek tükrében bátran megkérdőjelezhető; vajon mi az olcsó és végülis hol érdemes vásárolnunk? Nem  nehéz erre választ adni. Nehezebb inkább fellelni ezeket a helyeket, üzleteket.

Aki teheti, vásároljon a piacon élelmiszereket őstermelőtől. Így elkerülheti étkezései után jobb esetben a "hasmarsot", rosszabb esetben Szégyeld magad ha megteszeda  kórházi ágyat.

Falun, nagyon sok helyen kaphatunk finomságokat. Persze arra ügyeljünk, hogy gazdától és ne "sufni húsüzemben"  vásároljunk!

Az ünnepi asztalra kismértékben alkohol és különböző italok is kerülhetnek. Itt ugyan az a követendő példa amit fentebb leírtam: Bort - boros gazdától, pálinkát barátunk által javasolt párlótól vegyünk. Nem bánjuk meg választásunkat.

Ruháinkat pedig magyar tulajdonú, magyar terméket árusító üzletekben. "Drágább" -mondják. Lehet, hogy annak tűnik az első pillanatban. Azonban az első tisztítás, mosás  után mindjárt bebizonyosodik a különbség. A Magyar termék mérettartó, s nem lesz a póló vitorla, a pulóver meg krumplis zsák. A mosó víz pedig nem lesz "kékfestő" színű!

Nem ez a reklám helye, azonban megkívánom jegyezni, hogy például a www.zsibvasar.hu weboldalon nem egy magyar szabó (női és férfi) kínálja portékáit nagyon jutányos áron még akkor is, ha felszámolásra kerül a postaköltség. Hölgyeknek tudom ajánlani - azoknak akik próbálni szeretik a ruhát - a "Szöszi divat" termékeit, ahol szintén magyar szabómesterek remekeit öltheti magára a szebbik nem.

Andretti Kávézó, pizzériaAz ünnepek alatt gyakrabban térünk be cukrászdákba, fagylatozókba, pizzázókba, sörözőkbe. Sajnálatos módon ezen a területen  is túlburjánzott a nívótlan semmit mondó kínálat. Íztelen, hideg ételek, higított, vagy rossz minőségű italok amit kaphatunk. Egy két fonnyadt zsemlét és "műhúst" árúsító gyorsétteremnek nevezett üzlet ugyan virágzik, de úgy tűnik, már - már fonnyadozva -, mert  az igényesebb fiatalok és idősbödők mind kevesebbszer látogatnak el ezekre a helyekre.

Minden városnak bizonyára megvannak azok a helyei, ahol a finom falatokon, a kellemes aromájú italokon túl, a kulturált környezet is adott. Budapesten talán az egyetlen ilyen hely, ahol minden jóravaló magyar ember jólérezheti magát, az Andretti Pizzázó, kávézó, Újpesten a Váci úton.

Itt minden adott ami a kellemes időtöltéshez nélkülözhetetlen. Fagyitól, a biliárdig, a pizzától, a jégkásáig és nem utolsó sorban, a szellemi és kulturális környezet, amire nagy szükség van.

 

Ez csak néhány példa volt, de kis időráfordítással, érdeklődéssel sok -sok magyar - termék barát tipp is a fülünkbe juthat.

Nehezebb helyzetben vagyunk a műszaki és multimédiás eszközökkel. Magyar termék NUKU! A kinai "márkás" áruk ellepték a piacot, mint a tenger Atlantiszt! Itt csak a szerencsén múlik, hogy tartós Csatlakozz!   Magyarnak magyar árú kell!lesz-e a megvásárolt eszköz, beendezés...stb.

Minden termékkörre nem szeretnék kitérni, de figyelmükbe aján lom a gyermek játékok használhatóságát, vagy használhatatlanságát! G yakran hallani mérgező és életveszélyes játékokról. Most meg főleg o da kell figyelni, mert minden "szemetet" a vásárlók nyakába akarnak zúdítani!

Magyar Testvéreim! A kereszténység legnagyobb ünnepén, nehagyjuk élősködni magunkon a leggusztustalanabb kereskedői szellemet! Ne a zsidók zsebét tömjük tele, hanem forduljunk pénztárcánkkal honfitársaink felé!

Isten segedelmével, így legyen!

Budapest, 2011.11.24./Szálka

Fel

Asztali nézet